De leukste biologische boerenmarkten van Amsterdam 

Uren rondlopen en op je gemak alle kraampjes bekijken, dat is wat mensen graag doen als ze naar een van de vele biologische boerenmarkten van Amsterdam gaan. Je vindt er duurzame, verse ingrediënten en producten die je niet altijd in de supermarkt kunt vinden. In dit artikel lees je alles over de leukste biologische boerenmarkten in Amsterdam, zodat jij er zelf ook een kijkje kunt gaan nemen. 

Noordermarkt  

Een van de bekendste en oudste boerenmarkt van Amsterdam is toch wel de Noordermarkt. Iedere zaterdagochtend wordt de Noordermarkt omgetoverd tot dé plek voor lekker eten. De markt vindt plaats van 9.00- 16.00 uur in de Jordaan. Tip, loop een extra rondje door de Haarlemmerstraat of ga koffie drinken bij Café Winkel. Je hebt gegarandeerd een leuke dag!

Pure markt 

Gezellig een dag uit met vrienden en veel verschillende hapjes proberen? De Pure Markt is van vele mensen een favoriet, en dat is niet alleen omdat je er ook een glaasje champagne kunt krijgen. Er is namelijk ook genoeg lekkers om op te eten, maar ook om mee te nemen. Voorbeelden hiervan zijn verse groenten, heerlijke olijven en pies. De markt wordt iedere zondag gehouden, maar wel op verschillende tijden en locaties.  

Zuidermrkt 

Ben jij op zoek naar een leuke, lokale markt in Amsterdam Zuid? Dan ben je op de Zuidermrkt aan het juiste adres. Op deze gezellige markt vind je veel groenten en fruit, en dit zijn dan voornamelijk producten van lokale boeren. Je kunt de Zuidermrkt iedere zaterdag van 9.00- 16.00 uur vinden aan de Jacob Obrechtstraat.

Boerenmarkt Noord

Uit alle biologische boerenmarkten, is de Boerenmarkt Noord toch echt wel de grootste van Amsterdam Noord. Hier vind je niet alleen alles voor je dagelijkse dosis groenten en fruit, maar ook voor kaas van de boer kun je er terecht. Alle producten zijn afkomstig van boeren rondom Amsterdam, hoe leuk is dat? De Boerenmarkt Noord wordt op het Buikslotermeerplein gehouden in Amsterdam Noord, van 9.30- 17.00 uur. 

Nieuwmarkt 

Een andere bekende, biologische markt is de Nieuwmarkt. Deze markt vindt plaats op 2 locaties, namelijk in het centrum van Amsterdam en in de buurt van Amsterdam Centraal van 9.00- 17.00 uur. Op deze gevarieerde markt vind je biologische producten uit heel Nederland. Kortom, deze markt is perfect voor al je dagelijkse boodschappen. Wil je meer informatie over bovenstaande biologische boerenmarkten? Dan kun je ook altijd even op hun website kijken.