5X de lekkerste vega BBQ recepten

De winter is bijna voorbij, en dat betekent dat de temperatuur weer langzaam omhoog gaat. En wat is er nu leuker dan barbecueën om een warme zomer of lente dag mee af te sluiten? Barbecueën is echt niet alleen voor vlees-en viseters, er zijn ook veel lekkere mogelijkheden voor een vegetarische barbecue. Wij delen onze 5 lekkerste barbecue recepten, die ook nog eens gemakkelijk te bereiden zijn. Enjoy! 

Groentespiesjes  

Op de meeste BBQ’s draait het voornamelijk om vlees en saus, en vind je bijna geen groente op de tafel. Tijd om dat te veranderen met onze groentespiesjes! Of je nu gaat voor courgette, paprika, champignons of rode ui, je kunt eindeloos variëren. Je kunt de spiesjes kruiden met peper en zout, maar je kunt ze ook marineren. Onthoud wel dat je de barbecue op laag vuur zet en de spiesjes regelmatig omdraait. Even wachten tot ze heerlijk gebruind zijn, en smullen maar.

Gegrilde mais 

Een echte barbecue klassieker is gegrilde mais. Niet iedereen is fan van maïs, maar met een beetje kruidenboter is het echt heerlijk. Je kunt de mais in zijn geheel grillen, maar je kunt ze ook met boter bestrijken en er kleine pakketjes van maken. In aluminiumfolie kan de mais rustig grillen en hoef je ze alleen maar af en toe om te draaien. In 20 minuutjes zijn de maïskolven klaar! 

Gesmolten camembert 

Camembert is onder veel mensen geliefd, en vooral als het wordt gesmolten op de barbecue. Het enige dat je nodig hebt is een pakje camembert, stokbrood en een barbecue. Of je nu een professionele barbecue hebt of een wegwerp exemplaar, het bereiden van gesmolten camembert is eenvoudig te bereiken. Haal de kaas uit het plastic, plaats de kaas terug in het doosje of in een ovenschaal. Vervolgens maak je een inkeping in de kaas voor wat verse kruiden en zet je het doosje of het schaaltje op de barbecue.  

Gepofte aardappel 

Nog een eenvoudig maar heerlijk gerecht, is het poffen van aardappels op de barbecue. Je maakt in de voorbereiding de aardappels goed schoon en verpakt ze per stuk in aluminiumfolie. Het beste is om de pakketjes aan de zijkant van de barbecue te leggen, en ze 20 tot 30 minuten te laten garen. Om te checken of de aardappels gaar zijn, kun je er even met een vork in prikken. Serveer de gepofte aardappel met zeezout, knoflook en kruidenboter voor de ultieme smaak sensatie!